Världsmästare i agility finns i Knivsta

Knivsta och därmed Sverige har blivit världsmästare i agility. Malin Elfström och Border collien Swift tog under VM i Tyskland lagguld för stora hundar.

Efter hyllningarna på perrongen så åkte hela sällskapet med hundar för att äta guldtårtor och köttbullar i brukshundsklubbens lokal nedanför Kölängen. Sittande Malin Elfström och Swift.  *** Local Caption *** Efter hyllningarna på perrongen så åkte hela sällskapet med hundar för att äta guldtårtor och köttbullar i brukshundsklubbens lokal nedanför Kölängen. Sittande Malin Elfström och Swift.

Efter hyllningarna på perrongen så åkte hela sällskapet med hundar för att äta guldtårtor och köttbullar i brukshundsklubbens lokal nedanför Kölängen. Sittande Malin Elfström och Swift. *** Local Caption *** Efter hyllningarna på perrongen så åkte hela sällskapet med hundar för att äta guldtårtor och köttbullar i brukshundsklubbens lokal nedanför Kölängen. Sittande Malin Elfström och Swift.

Foto: Maria Lindblom

Knivsta2010-10-06 11:47

– Det känns hur bra som helst, ingenting gick fel, säger Malin Elfström om de perfekta rundor som hon, Swift och de övriga två ekipagen i det svenska guldlaget genomförde.

Agility är stort i Knivsta. Brukshundklubben har nästan 400 medlemmar varav många tränar agility. Under flera år har klubben vunnit näst mest agilitypriser i landet och redan förra året var det nära att Knivsta fick ett guld i VM. Då tog Patrik Rosendal silver med Shetland sheephunden Ina i klassen för små hundar. När Malin Elfström och Patrik Rosendal med flera kom till Knivsta igen i tisdags så väntade en välkomstkommitté på perrongen med flaggor och plakat. Här fanns också många supporterhundar som såg glada ut över att få träffa sina kompisar igen.

Agility handlar om att få sin hund att springa rätt i hinderbanor på kortast tid. För varje lopp i VM byggdes en ny bana.
– Vi fick ungefär åtta minuter på oss att lära oss varje ny bana och sedan kunde man få vänta i ett par timmar innan det var dags att gå in och tävla, berättar Malin Elfström vars lagkamrater Jenny Damm och Åsa Gunnarsson inte kommer från Uppland.

Malin Elfström och Swift har tränat minst en gång om dagen i flera år inför tävlingarna. Både deras och lagkamraternas rundor var helt felfria och inom tidsgränsen. Vissa rundor går på exempelvis bara 28 sekunder. Även Patrik Rosendal är nöjd med sina och Inas insatser under årets VM, men eftersom ett av ekipagen i deras lag sprang ut sig så fick det laget ingen placering i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om