insändare Dalkurd vill flytta sin elitfotboll till Uppsala där kommunledningen står med öppna armar och lovar både det ena och andra för att underlätta flytten.

Den sannolikt enda vinnaren i denna såpa är Borlänge kommun som slipper allt bråk med Dalkurds ledning och nu i stället kan satsa sina resurser på Brage.

Övriga parter i denna sorglustiga historia kommer nog att bli förlorare:

* Sirius som riskerar att tappa sponsorstöd och publikintäkter och dessutom få mindre stöd från kommunen som nu får två elitklubbar att ta hänsyn till.

* Kommunledningen riskerar att få ett problembarn på halsen som aldrig kommer att vara nöjt vad som än erbjuds.

* Dalkurd som kommer att inse att gräset inte är grönare i Uppsala ochsnarare riskerar att få sämre träningsförhållanden och högre kostnader.

Med mer konkurrens om ekonomiskt stöd och publik så kanske Uppsala, då nya Studenternas invigs 2020, står med en arena utan allsvenskt lag och därmed avsevärt mindre hyresintäkter. Det var ju också kommunens huvudsakliga bevekelsegrund för att bjuda in Dalkurd – att få en bättre finansiering av den nya, dyra arenan. Men här riskerar man att bita sig i svansen.

* Frågan som vi fotbollsintresserade ställer oss är: Varför stödjer inte kommunledningen helhjärtat Sirius i arbetet med att bli ett etablerat allsvenskt lag, i stället för att motarbeta klubben?

* Tror någon att en konkurrent skulle tas emot med öppna armar i till exempel Östersund eller Norrköping? Där gör man i stället allt för att stödja sina klubbar utifrån vetskapen om vad som krävs för att driva elitfotboll på högsta nivå.