Björn Svedbergh

Som tidigare meddelats har Björn Svedbergh avlidit vid en ålder av 79 år. Han efterlämnar makan Anita samt döttrarna Frida och Malin med familjer.

Familj2019-11-10 06:30

En respekterad arbetskamrat och kollega är borta. Björn var uppvuxen i Östersund och kom efter militärtjänstgöring som ung student till Uppsala, där han började läsa medicin. Efter doktorandstudier vid Institutionen för fysiologi, där han utförde elektronmikroskopiska studier av ögats kammarvinkel, påbörjade han sin tjänstgöring vid Akademiska sjukhusets ögonklinik. Han blev sjukhuset trogen fram till sin pensionering.

Björns forskning omfattade skilda aspekter på behandling av öppenvinkelglaukom, såsom användning av laserljus och ultraljud i kammarvinkeln. Han var också ansvarig för utredning och behandling av glaukom hos barn, då Akademiska sjukhuset var centrum i Sverige för den här typen av sjukdomar. 

Björn var en uppskattad föreläsare och lärare för studenterna och mycket omtyckt av sina patienter, och han stod alltid till tjänst för att besvara underläkarnas frågor. Vi som hade förmånen att arbeta tillsammans med Björn minns honom med stor värme och saknad. Våra tankar går till hans familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!