Logga in
Logga ut
23 mars och allt är väl, men kallt Centrumbloggen Centrumbloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Torpet-en lekstuga och en flykt

Nu fattar jag det här med att ha ett torp. Det är som att leka i en lekstuga. Fixa, pynta och göra fint. Men det är också en flykt, en anledning att bara lämna allt hemma och fly till lugn och ro.

Denna gång drog jag och maken utan barnen. Eldade i vedspisen och njöt av värmen inne medan skärgårdsluften där ute var isande kall.

Vi hade lite olika ingångar på det här dygnet bara. Maken ville jobba och slita så mycket som möjligt och jag ville slappa så mycket som möjligt. Det är så det brukar vara och vi har ju vanan inne så det löste sig på ett bra sätt.

Fick in lite påskmat och trevligt umgänge hos svärisarna också!

Visst brukar påsken innehålla gassande sol och varma vårvindar? Men nu är det ju så galet kallt och när vi lämnade torpet på kvällen började snön falla där ute i skärgården.

Skönaste söndagen...

Blev upplockad av Isabelle på förmiddagen för att sticka till Marielund för en skridskotur. Det var superkul att träffa henne igen och så galet kul att åka skridskor. Bella fick vara hemma idag vilket var skönt. Känner mig inte helt stabil på skridskorna. Det tar några åk innan jag är helt inne i det. men snart så....

Sen blev det brunch hemma med Moa. Mysigt! Efter det hann jag med soffläge med en bok och tror minsann att jag somnade lite också. Sånt brukar hända. 

Blev sugen på att testa att locka räv sen. Tog med mig Bella och bössan och gick bakom ladan där jag sett mycket rävspår. Testade att locka med pipan. Bella trodde jag var galen! Den blicken.....

Men det var lite tråkigt på tomten så jag ville gå längre men då fick jag byta bössan mot min granne Bertil. Han ville med ut och locka efter rävarna. Bella blev överlycklig över att just Bertil hängde med. Hon älskar barn den lilla vovven. Bertil, jag och Bella smög i väg och sen satte vi oss och lockade. Spännande värre! Bertil som är tre år såg massor med rävar. Han hörde dem också. Men jag hade lite otur för jag missade dem alla. 

Vi hade i alla fall mysigt där i skogen. Nästa gång ska vi ta fika med oss. 

Jäklar vilken mysig dag det har varit. Hoppas att ni alla har haft lika mysigt som jag. 

Hej mitt vinterland

Jäklar vad härligt det är med vintern måste jag säga. Skidor på åkrarna här hemma med galen hund runt midjan. Idag fick jag med mig dotter och hund till Fjällis på en skridskotur. Den första för mig för detta år. SÅ vingligt men kul. Det var inte jättelätt att åka med valpen som börjar bli en riktig bångstyrig unghund. Åkte sakta och inte så långt med henne. Ganska bra start för mig också.

Ett jäkla hundliv i Funbo

På söndagförmiddagarna ordnas det gemensamma hundpromenader i Funbo. Roligt att någon drar igång saker här ute. Jag och Bella har varit med två gånger. Nyttigt för en valp att gå på promenad med andra hundar. 

Det finns också en facebookgrupp som heter "Hundgruppen i Funbo" där det också ordnas gemensamma promenader och träningstillfällen. Roligt! Bella är för liten för att hänga med på långa promenader ännu men snart så. Nu är hon 8 månader.

Facebook är så himla för att knyta kontakter med likasinnade utifrån intresse!

Bella har ny sele som funkar perfekt när man är ute och går. Skönt att skona halsen mot skador som kan bli innan de är duktiga på att gå i koppel.

Ha en härlig söndag! 

 

Händer grejer i Funbo

Jag och maken ledsnade på slaske här hemma så vi spontanköpte en resa till Gran Canaria för ett par veckor sen. Det var underbart att få komma till solen måste jag säga. 

När vi kom hem var det snö och fint. Som vanligt är det underbart att rulla in bilen i Funbo när man har varit borta. Det varade dock inte så länge för ganska snart blev det slask igen. Men sen blev det vinter igen. Det gäller att hänga med i svängarna. Jag blev brutalt påmind om nackdelarna med att hund i Sverige när dessa vintrar är som de är. Men när det är kallt och fint så är det ju underbart.

Grämer mig för att jag inte har hunnit att åka skridskor än. Isarna har ju faktiskt varit fantastiska! Hoppas att jag hinner ut en sväng innan våren kommer. 

Den 22 februari ska det var kvällsåkning i Fjällnora. Hoppas att jag kan vara med på det med dottern och vår lilla underbara hund Bella. Har ni inte varit på det så tycker jag att ni ska testa. Det är så mysigt att åka skridskor på kvällen i skenet av facklor. 

Trevlig helg på er alla! Här hemma lagar jag pulled pork av vildsvin. Galet gott!

December-kantareller

Madde och jag hade bestämt att träffas i skogen idag. Vi fick med oss våra tonårs-grabbar och hundarna så klart! Jag som fick en murrikka-jägarpanna ville laga mat i skogen idag så jag hade med lite korv, biff och äggstanding. Vi gick en sväng och just där vi besämde oss för att stanna och göra upp en eld hittade vi kantareller. Helt otroligt! Det är ju ändå slutet av december. Men det smakade fantastiskt med den stekta biffen. Tänk att mat i skogen smakar så galet gott och jägarpannan jag fick i julklapp av maken var superbra!

Hundarna skötte sig utmärkt! Grabbarna också. Det blev en supermysig stund i skogen. Älskart!

Foto: Madeleine Johanessen och jag

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se