• tisdag 27 juni 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Midsommarnattens ljus är ljust Funbobloggen Funbobloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Torpet-en lekstuga och en flykt

Nu fattar jag det här med att ha ett torp. Det är som att leka i en lekstuga. Fixa, pynta och göra fint. Men det är också en flykt, en anledning att bara lämna allt hemma och fly till lugn och ro.

Denna gång drog jag och maken utan barnen. Eldade i vedspisen och njöt av värmen inne medan skärgårdsluften där ute var isande kall.

Vi hade lite olika ingångar på det här dygnet bara. Maken ville jobba och slita så mycket som möjligt och jag ville slappa så mycket som möjligt. Det är så det brukar vara och vi har ju vanan inne så det löste sig på ett bra sätt.

Fick in lite påskmat och trevligt umgänge hos svärisarna också!

Visst brukar påsken innehålla gassande sol och varma vårvindar? Men nu är det ju så galet kallt och när vi lämnade torpet på kvällen började snön falla där ute i skärgården.

Midsommarnattens ljus är ljust

Midsommar i stugan vid skärgården. Alla är där förutom Lovisa! Alla är glada, solen skiner, blåsten blåser och regnet är vått. Grillen tänds och vildsvin grillas, rosévinet är kallt, myggorna bits, filtar runt benen. Tårta med jordgubbar och maräng. Svenska flaggan! Vi lekar med stora barn. 5-kamp. Alla blir sura-precis som när de var 5 år. Kan inte förlora. Spelar kubb-samma sak-sura miner och fula svordomar.

Men mysigt och fint! Mormor och morfars stuga som de byggde för 70 år sen.

Killarna fiskar och får ingen fisk. Som vanligt! När jag var liten fick vi mycket fisk här. Gädda, som mormor tillagade. Flundror som morfar rökte i röken....... Fina minnen och barndom. Mammas barndom, min barndom, mina barns barndom. Samma stuga, samma berättelse, samma berg, samma tallar.......samma hav! Fint!

Fest i flera dagar

I fredags tog vår underbara dotter studenten. Stort grattis! Jäklar vad duktig hon är den lilla pinglan. Det var en helt underbar dag. Att få se henne och alla andra glada kompisar springa ut, bli mottagna av släkt och vänner och sen åka iväg på studentflak! Så kul! Sen blev det stor fest här hemma i Funbo. Massor med släkt, vänner och mat! Lite väl kyliga vindar kanske men ändå inte regn och rusk som det kan vara. Goda vännerna från Småland var här och blev kvar hela helgen. Så när studenten åkte in till stan på kvällen så fortsatte ett glatt gäng vänner här hemma. Galet mysigt!

Mys resten av helgen av efterdyningarna av detta och fortsatt mys med Smålänningarna. Och mängder med matrester.... Just nu ska jag inte äta potatissallad på ett tag!

På söndagkvällen åkte jag, sonen, systersonen och hans flickvän ut till torpet. Skönt med lite lugn och ro. Trots att vi bor så fint på landet i Funbo är det så mysigt att ha torpet att åka till. Där har vi grillat, spelat kort, hängt och vakat vildsvin på kvällarna. Superkul att vår son lyckades fälla en liten gylta på söndagkvällen.

Jäklar vilka underbara jag har haft nu. Känns konstigt att det ska bli vanlig vardag imorgon igen. Hur ska det nu gå?

Foto: Micaela Forsman

Variationer i livet

Vädret varierar sig måste man ju säga. Svinkallt i morse och snö som föll både igår och idag. Man måste vara flexibel. Förrförra helgen var vi hos vännerna i Småland och hade galet trevligt som vanligt. Helgen som var låg jag sjuk vilket var jäkligt surt för jag ställa in så många roliga planer. Gillar inte sånt.

Idag har jag och en kollega varit i Linköping på jobb. Det var roligt att komma dit :)

Idag är det kallt i det lilla huset i Funbo. Funderar att tända en brasa-det är ju normalt när det är den 10 maj.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se