Logga in
Logga ut
Cyklar Funbobloggen Funbobloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Skönaste söndagen...

Blev upplockad av Isabelle på förmiddagen för att sticka till Marielund för en skridskotur. Det var superkul att träffa henne igen och så galet kul att åka skridskor. Bella fick vara hemma idag vilket var skönt. Känner mig inte helt stabil på skridskorna. Det tar några åk innan jag är helt inne i det. men snart så....

Sen blev det brunch hemma med Moa. Mysigt! Efter det hann jag med soffläge med en bok och tror minsann att jag somnade lite också. Sånt brukar hända. 

Blev sugen på att testa att locka räv sen. Tog med mig Bella och bössan och gick bakom ladan där jag sett mycket rävspår. Testade att locka med pipan. Bella trodde jag var galen! Den blicken.....

Men det var lite tråkigt på tomten så jag ville gå längre men då fick jag byta bössan mot min granne Bertil. Han ville med ut och locka efter rävarna. Bella blev överlycklig över att just Bertil hängde med. Hon älskar barn den lilla vovven. Bertil, jag och Bella smög i väg och sen satte vi oss och lockade. Spännande värre! Bertil som är tre år såg massor med rävar. Han hörde dem också. Men jag hade lite otur för jag missade dem alla. 

Vi hade i alla fall mysigt där i skogen. Nästa gång ska vi ta fika med oss. 

Jäklar vilken mysig dag det har varit. Hoppas att ni alla har haft lika mysigt som jag. 

Cyklar

Nu har jag börjat cykla från Funbo till stan. Eller börjat och börjat. Jag har cyklat en gång. Men jag ser det som en start ändå. Men ni ska veta att jag stör mig över att bli omkörd! 

Blev omkörd flera gånger och blev jäkligt sur. Men sen förstod jag! Ni har ju el-cyklar era jäkla slackers! Vilket fusk. Fattar inte grejen. Så nu kan ni ju cykla om mig era fuskisar. Jag kör med äkta vara-benmuskler (snart i alla fall).

Just saying.....

En söndagspromenad med sting!

Tog kvällspromenaden med Bella nere vid Funboån. Tänkte spana lite bäver nämligen. På väg utmed ån såg jag först ett gäng rådjur. Ca 8 stycken. Två råbockar slogs med varandra. Otroligt nog hade jag med mig kikaren denna gång. 

En bit nedför ån såg jag tillslut ett avgnagt träd som jag fotade. Sen tittade jag utmed ån eftersom jag tyckte att det såg ut som en simmande bäver. Men det var det inte för bävern var precis framför mig. Jag hade väl skrämt den så den gjorde det där klassiska bäverplasket och dök sen. Jäklar vad jag hoppade till. Så jag hade den framför mig men såg den faktiskt inte. 

Såg ca 10 dovhjortar i skogsbrynet också som jag kunde sitta och spana på i kikaren. Detta lilla herr-gäng hade gått ut på åkern för att äta när jag var på väg tillbaka och då såg jag den bättre. Men jag skrämde dem och när hela flocken sprang iväg så var det runt 30-40 stycken. Ett par riktigt stiliga hjortar fanns med i flocken med väldigt snygga horn.

Mitt fokus på hjort-flocken gjorde att jag hade passerat två vildsvin som stod på andra sidan ån och käkade. Helt otroligt vilket djurliv. 

Förutom detta såg jag tranor, gäss, änder och knipor också. Två gräsandshanar flörtade hejdlöst med en ensam gräsandshona och de förföljde henne verkligen. Intensivt! Jag tyckte nästan synd om henne för de var galet efterhängsna. 

På väg hem i bilen såg jag en jättefin räv nästan här hemma. Hm, hoppas han kan låta bli grannens höns bara. 

Ja, så kan en vanlig söndagspromenad i sin enkelhet bli överraskande händelserik. Funbo är fantastiskt!

Å plötsligt är det vår!

Efter en vinter med väldigt mycket snö i slutet så blir man nästan chockad när våren plötsligt här. Det gick så fort! Snödroppar i trädgården och vårfåglar som flyger över oss utan att vi hade börjat spana och längta.

Jag har ju sagt tidigare att jag älskar att höra de första gässen kommer flygande över huset på våren. Det var lika härligt denna vår som det brukar.

Ikväll gick jag och maken ner till fågeltornet som finns vid Funbosjön och kollade vad som fanns där. Vi såg tranor, grågäss och tofsvipor. Vår lilla unghund Bella tyckte att det var skoj att spana hon också och hon var ett riktigt bra fågelskådarsällskap. 

På våren vill man fånga gässen med kikaren och på hösten med bössan. För mig är det inte så konstigt. Jag älskar djur och natur och jakten på hösten är en del av det. Men för mig är det ingen motsättning. Men jag vet att en del tycker att det är märkligt.

Att vara jägare innebär för mig att värna om naturen och dess balans. Att vara jägare och djurvän går hand i hand för mig.

Men, nu som sagt är det spana i kikare som gäller. Besök gärna fågeltornet där nere. Jag brukade alltid ta med barnen dit när de var små. Det härliga med barn är att de alltid gillar djur och att vara i naturen.

"Utan spaning-ingen aning" /Sanna

Hej mitt vinterland

Jäklar vad härligt det är med vintern måste jag säga. Skidor på åkrarna här hemma med galen hund runt midjan. Idag fick jag med mig dotter och hund till Fjällis på en skridskotur. Den första för mig för detta år. SÅ vingligt men kul. Det var inte jättelätt att åka med valpen som börjar bli en riktig bångstyrig unghund. Åkte sakta och inte så långt med henne. Ganska bra start för mig också.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se