• fredag 20 oktober 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Spelarbetyg: Almtuna–Södertälje Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Naturupplevelse

Ikväll försökte vi locka räv. Det gick inget bra. För oss alltså. För räven gick det bra!

Vi fick en väldigt fin kväll ute i skogen i alla fall. Härligt att bara gå ut och sätta sig där. Det skulle jag inte göra om det inte var så att jag gillade att jaga.

I alla fall såg vi väldigt mycket spår i skogen. Jag kan säga att skogarna i Funbo är totalt invarderade av vildsvin!!!

Till min glädje fick vi se sångsvanar och gäss flyga över oss. Efter en stund fick vi även höra ett par kattugglor prata med varandra. Så kvällen avslutades i skenet av månen till ljuv musik av kattugglor.

Alla borde hänga i skogen nu på kvällarna på våren och lyssna in våra underbara ugglor. Här ute har det dessutom funnits ett par berguvar. Jag måste dit någon kväll snart för att höra om de är kvar. Jag hoppas.....

Den sötaste finns i Funbo

Världens sötaste och finaste valp finns i Funbo, hemma hos oss faktiskt! Man har svårt att tro att hon ska ut och jaga vildsvin och älgar så småningom. Men det ska hon. Men just nu gosar vi mest och upptäcker världen. Världen för henne är just nu Funbo.

Foto: Calle Forsman

Kuckeliku i Funbo

Vaknade av att tuppen gal hos grannen. Så mysigt med höns hemma. Det är dock väldigt osäkert om våra tonårsbarn kommer att gilla detta men tror att man vänjer sig efter ett tag. Hur som helst så är det ju väldigt trevligt med höns. Rara små djur det där.

Skönt att vakna tidigt för då kom Madde och jag iväg i tid på vår planerade promenad runt sjöarna i Fjällis. Jäklar vad härligt det var. Solen sken och vi picknade med sjöutsikt. Det är en jäkla fin tur det där! Det var så himla skönt att komma ut i skogen och jag får en väldigt stor längtan efter skogen när det går för långt mellan gångerna.

September är det nya augusti

Det sägs faktiskt att september är det nya augusti. Därför brukar vi ta en skärgårdhelg och träffa kusinerna och stänga stugan nere i vår stuga i Valdemarsvik. Så denna helg var det dags. Kallt och mörkt när vi kom fram men sen strålade solen på lördagen. Vi passade på att måla om hela stugan. Men som ni alla vet så är ju den svenska solen helt stabil så lite panik blev det när regnet sen kom.

Fast det gick bra ändå och vi kunde sen måla klart idag innan vi åkte hem. Det var så klart en supermysig helg och som vanligt ger det massor med energi att få fylla lungorna med havsluft.

Fjällen

Då har jag flytt Funbo för att vistas en vecka i fjällvärlden. Vi var ett litet gäng som åkte iväg upp till Kitellfjäll för att jaga ripa. Andra året på denna underbara plats för mig. Gänget har varit där längre än så.

Vad härligt det är att livet kan erbjuda såna kontraster. Fjällvärlden är verkligen en helt annan värld. En värld som jag fullkomligt älskar. Vilken total sinnesro.

Härliga hundar har vi jagat med och ganska många ripor har vi sett. Vi har dock inte lyckats fälla någon ripa men har ändå haft ett ganska bra hundarbete. Jag kan erkänna att jag missade en ripa trots många timmar på skyttebanan.

Däremot har jag introducerats i hjortronens värld. Så mycket hjortron jag har plockat för att sen koka sylt på. Gott! Dessutom har jag fiskat en del och kan nu stoltsera med fina öringar och rödingar i frysen. Det är också galet gott.

Nu är jag tillbaka i Funbo igen och i verkligheten. Sånt är livet! Men jag kommer att återvända till fjällen så snart jag får möjlighet. Det är helt fantastiskt att få vara där. Tungt att gå uppför fjäll men när man väl är där så är det ljuvligt.

En bild säger mer än 1000 ord:

Tre konungar i Funbo Rike

På väg ut på jakt vid 20.00 tiden i Funbo fick vi se dessa herrar. De rörde sig på åkrarna mellan Halmby och ner mot Norrhällby. Helt galet och vackert. Jag fick rysningar i kroppen. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så stora älgtjurar och nu fick vi se tre av dem. En av dem var mer biffig än de andra. Jag räknade till 10 taggar på ena sidan. Kan ha varit någon mer eller någon mindre.

Jag älskar att bo i Funbo!

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se