• torsdag 24 augusti 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Höjdpunkter: Carlstad-Sirius Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Naturupplevelse

Ikväll försökte vi locka räv. Det gick inget bra. För oss alltså. För räven gick det bra!

Vi fick en väldigt fin kväll ute i skogen i alla fall. Härligt att bara gå ut och sätta sig där. Det skulle jag inte göra om det inte var så att jag gillade att jaga.

I alla fall såg vi väldigt mycket spår i skogen. Jag kan säga att skogarna i Funbo är totalt invarderade av vildsvin!!!

Till min glädje fick vi se sångsvanar och gäss flyga över oss. Efter en stund fick vi även höra ett par kattugglor prata med varandra. Så kvällen avslutades i skenet av månen till ljuv musik av kattugglor.

Alla borde hänga i skogen nu på kvällarna på våren och lyssna in våra underbara ugglor. Här ute har det dessutom funnits ett par berguvar. Jag måste dit någon kväll snart för att höra om de är kvar. Jag hoppas.....

Tre konungar i Funbo Rike

På väg ut på jakt vid 20.00 tiden i Funbo fick vi se dessa herrar. De rörde sig på åkrarna mellan Halmby och ner mot Norrhällby. Helt galet och vackert. Jag fick rysningar i kroppen. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så stora älgtjurar och nu fick vi se tre av dem. En av dem var mer biffig än de andra. Jag räknade till 10 taggar på ena sidan. Kan ha varit någon mer eller någon mindre.

Jag älskar att bo i Funbo!

Sommarmys

Mys på semestern med vännerna från Småland och på torpet. Har även hunnit med ett grisvak med systerson där ute. Dock inga grisar framme. Första doppet är avklarat och det var helt okej. Kroppen fick inte en sån där kall-chock som den brukar få när man badar i Sverige. Annars har jag de senaste åren blivit värsta badkrukan. Jag som älskade att badade som ung. Måste vara ett till ålderstecken?!

De spontana och icke planerade baden blir de bästa!

Jag har upptäckt det fina med plåtblommor. Det passar mig utmärkt! Krävs inget förarbete och inte underhållsarbete. Har planterat ett par vid torpet. Tycker ändå att det ska finnas lite fina blommor vid ett torp!

I helgen är det loppis här ute i Funbo. Skyltat vid kyrkan. Jag ska gå dit och kolla lite. Behöver lite grejer till torpet. En byrå till exempel.

 

 

 

Sommar

Skärgården i några dagar. Solen gassar från en knallblå himmel. Hur härlig kan inte en svensk sommar i skärgården vara? Solen är varm, havet så galet blått och gräset så grönt.

Frukost på altan. I lugn och ro.....

Kallt vitt vin på eftermiddagen nere på berget, vid vattnet. Hur härligt får det vara?

Nu hemma i härliga Funbo där sensommaren gör sig påmind. Gässen flyger, syrsorna spelar och veten har den där obeskrivliga vackra färgen.

 

Funbo-Uppsala-Funbo på cykel

Så jäkla hurtig jag är. Har tagit cykeln från Funbo in till jobbet. Det är 15 km enkel resa så när jag svettig och mör kommer hem på kvällarna har jag 3 mil i benen. Det är väl inte så illa?

Så, om ni ser en liten, mörkhårig tjej i en jäkla fart och vältrimmade ben sväva fram på cykelbanan utmed 282:an, med ett leende på läpparna, då är det jag!

Men om ni ser en liten mörkhårig (färgat hår) tant med lite för mycket runt magen kämpa som en galning på cykelbanan utmed 282:an, ganska sakta,  så är det troligen någon annan. Typ en granne eller så!

Man är ju så snygg i cykelhjälm!

 

 

 

Försörjer familjen

Jag kämpar på med brödfödan i familjen. Sitter bland mygg på  sommarkvällarna och bara offrar mig. Ibland lyckas jag bra.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se