• måndag 27 mars 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Kycklingfilé med sötpotatispommes och vitl... Malins matblogg Malins matblogg
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

vad hände

Uppsala Vart tog våren vägen? "Vi har vår i luften, var har ni er?" som Blandaren skrev en gång i tiden. Länge sen man läste Blandaren nu. såldes alltid på sista april. 
Skottade fram bilen imorse, måste ha kommit en decimenter över natten. Varför? Kan man undra. Rätt onödigt nu när alla väntar på våren. Personligen så hoppas jag på lite mer lokal, global uppvärmning så vi slipper den eländiga snön, kylan, mörkret. Ser inget positivt överhuvudtaget med vintern. En del säger att man uppskattar våren mer eftersom det först är vinter men det är som att slå huvudet i väggen för att det är så skönt att sluta. Eller gå upp på morgonen för det är så skönt att gå och lägga sig igen. Eller duscha kallt för att det är så skönt att sen slå på varmvattnet.... 

onödiga funktioner

Uppsala Kanske en konstig onsdagsreflexion men varför har man hår på örat? Kan förstå att man har det i örat, att man har det i näsan men varför växer det hår på örsnibben? Känns lite onödigt. Fast det är väl rätt mycket som är onödigt eller som man inte förstår.

Hälsporre till exempel.. helt onödigt, gör ingen glad. Möjligtvis att sjukgymnasten tycker det är kul att köra stötbehandling men förutom det så kan jag inte se någon glädje i hälsporre. Ont gör det, man kan inte springa, kan knappast gå ibland och dessutom ska det tydligen ta sex månader till ett år att bli bra... ett år i min ålder är rätt mycket. Ett år när man var tjugo var ingen stor sak men nu är det en stor procent av ens kvarvarande livstid och när man sen blir bra så har man säkert ont i knäet och sen ryggen. Man får helt enkelt ge upp idrottskarriären redan innan den började. 

Det är helt uppenbart att veteranidrott inte är något att hålla på med för gamla människor....

Våren är här

Uppsala Kanske lite tjatigt att skriva att våren kom av sig, att vinterdäcken måste på igen, att krokusen får frostskador. Jo, vi hade både blåsippor och krokus på landet när vi var där i helgen så våren är, oavsett hur det ser ut idag, faktiskt på väg.

Är det bättre att vara retro än gammaldags? Har kommit tillbaka till vinylspelare igen. Det måste väl vara retro? Dessutom så är skivorna rätt dyra ifall man får för sig att köpa nya, vilket inte behövs om man har 350 stycken i källaren. Betar av favorit efter favorit.. Bowie först förståss, lite Tom Waits, bortglömd pärla med ELO; Eldorado.. osv osv. Blir en helt annan typ av lyssnande när man måste mecka lite med omslag och skivor.

Sägs att amerikanska barn har ett koncentrationsfönster på sju minuter eftersom det tydligen kommer reklam på TV var sjunde minut. Jag tror att mitt koncentrationsfönster är tjugo minuter, det är då man måste gå och vända på skivan. 

Back on track

Uppsala Sådärja. tillbaka till ett regnigt och kallt Uppsala efter två veckor i Sydafrika. Halv jorden runt, nästan, men det var det värt. Fantastiskt land. Fantastisk mat och vin till mycket bra priser. Allt bra faktiskt.. inte ofta man kan säga så. Bara att börja spara så man någon gång kan ha råd att åka tillbaka. Två veckor räcker inte ens till att skrapa på ytan på detta jätteland. 

Har iallafall sett lejon, noshörning, buffel och elefant i det vilda plus leopard i det ovilda. Mycket kultur, nya saker som man inte förstår och som man väl aldrig kommer att förstå heller. 
Så, vad har hänt hemma? Man kommer hem med nya intryck och så inser man att allt annat är precis likadant som tidigare. Det enda som hänt är väl att blommorna har vissnat i fönstret och att brevlådan är full med olästa UNT ( som man inte kommer att läsa). I vanliga fall blir jag rätt oroligt om jag inte får läsa min morgontidning till morgonkaffet men nu känns det som det rätt oväsentligt. Har tom ätit frukost utan tidning vilket nästan är omöjligt hemma. 

Nu kommer man väl snabbt in i den vanliga ordningen. Upp 5.38, sätta på kaffet, ge katten mat, hämta UNT, ett litet toalett besök, hälla upp kaffet lagom till 6 nyheterna på TV4, dusch och sen iväg till jobbet runt halv sju. Så går dagarna och man ser fram emot helgen redan på måndagen. 

Måndag, igen

Inte kvar i sängen Undrar hur trött man kan vara en måndagmorgon. Var seriöst på väg att skälla på frun och ifrågasätta varför hon har klockan på ringa en söndag. Helt övertygad om att jag inte skulle behöva gå upp.. men det måste man ju, man är ju en ansvarstagande, vuxen människa som gör sin plikt och som inte somnar om fast det nog hade varit det logiska att göra. Känns sådär att när man går upp så längtar man till kvällen för att få gå och lägga sig igen. Dagarna går i väntan på nästa dag. hm, måste nog ställa om lite och börja längta efter morgonen, som när man var liten och väntade på julafton.. som kom men sen var den över, fick jag bestämma så skulle det vara julafton varje dag. 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se