• måndag 21 augusti 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Låt Hassan inspirera dig Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

vad hände

Uppsala Vart tog våren vägen? "Vi har vår i luften, var har ni er?" som Blandaren skrev en gång i tiden. Länge sen man läste Blandaren nu. såldes alltid på sista april. 
Skottade fram bilen imorse, måste ha kommit en decimenter över natten. Varför? Kan man undra. Rätt onödigt nu när alla väntar på våren. Personligen så hoppas jag på lite mer lokal, global uppvärmning så vi slipper den eländiga snön, kylan, mörkret. Ser inget positivt överhuvudtaget med vintern. En del säger att man uppskattar våren mer eftersom det först är vinter men det är som att slå huvudet i väggen för att det är så skönt att sluta. Eller gå upp på morgonen för det är så skönt att gå och lägga sig igen. Eller duscha kallt för att det är så skönt att sen slå på varmvattnet.... 

Köer

I bilen Så, nu har hösten verkligen börjat... dvs köerna är tillbaka. kommer väl med höstlöven antar jag. Stopp i Rosersberg som vanligt. Rätt märkligt faktiskt, ingen trafikolycka, inget som hänt men ändå totalstopp, sen släpper det. Man får helt enkelt gå upp lite tidigare på mornarna. Eller så kanske man ska ta lite mer semester. Man borde kunna ta ut lite i förskott av de där 52 veckorna som dom pratar om på reklamen, känner att det kan vara lite mycket så jag tar 10 av dom nu istället, det blir bra.

Såg Uggla i lördags. Hur gammal är karln? 62-63? ingen semester där inte. Han ska tydligen ut och röja på stan igen " varning på stan, här kommer vi som hållt igång hela dan"... skulle inte tro att man orkar det i vår ålder... man får vara glad om man är vaken till sena rapport. 

 

Friday on my mind

Homeoffice, dvs köksbordet Ibland känns det svårt att bli så engagerad över något att man sätter sig och skriver ett blogginlägg. Det är väl det som är skillnaden på en amatör och ett proffs. Proffset bara skriver. Amatören måste ha något att skriva om...

Men nu så inser jag att jag har fel. Träffade en gammal bekant igår " du skriver ju i UNT eller hur? jag gillar dina vardagsbetraktelser". Kan man få mer uppmuntran? Det är ju precis det en vardagsblogg ska handla om; små flyktiga betraktelser över vardagen, inte kommentarer om världshändelser. Det finns det andra som är bättre på men... det finns ingen som är bättre att kommentera min vardag, just för att det är min vardag.

Så, vad händer idag? Jobbar hemifrån. Undrar vad man pappa, smeden, skulle ha sagt om det. Undrar om hans ens skulle tycka att det jag gör är att jobba. Get a blister on your little finger, som det heter i visan, biter inte riktigt på en smed ( eller svetsare som det sedemera hette, svetsare lär vara det nya skällsordet, världen är märklig). Tror inte han skulle bli så imponerad av konceptet "jobba hemifrån" heller. I gengäld så var jobbet över när han åkte hem, i dagens moderna värld ( kan man ens säga så? dagens moderna värld.... skulle dagens värld kunna vara något annat än modern?) så är man aldrig riktigt ledig.. beep beep på telefonen och nog kollar man vad det är. Man kanske skulle vara lite wild and crazy ikväll och slå av telefonen... ha, skojade bara.

 

Hösten är här

Uppsala Så, då var sommaren officiellt slut nästan innan den började. Tror att sommaren i år var i fredags. Bra tajming med mini-festivalen. Moneybrothers självklart bäst. Mitt tips är att han ligger etta på svensktoppen med en Kicki Danielsson låt runt jul i år, dvs efter att "Så mycket bättre" har sänts. Sveriges mest intressanta liveartist men verkar inte spela så mycket, synd.

Nästan ett år kvar till nästa sommarsemester, inte så himla många kvar nu, faktiskt bara fyra fram till 65 års ålder. Just fler sommarsemestrar kan vara enda skälet till att jobba två år till. 52 veckors semester, som det sägs i reklamen, tror jag inte på, semester har man bara om man har ett jobb att gå tillbaka till.

Första dagen som hustrun jobbar i Uppsala så nu får jag sitta i bilen själv... trist, dessutom blir det svårt med en tupplur på vägen hem.
Någon som har ett ledigt jobb att erbjuda i Uppsala? Inte? Kunde just tro det, verkar inte finnas många jobb i uppsala, iallafall om man ser till trafikflödet till stockholm på mornarna, alla verkar pendla. Redan idag stopp vid Rosersberg och det lär ju inte bli bättre med tiden. 

 

 

 

 

Senior

Österos Underbart att bli senior. först plus 60 tävlingen. yngst. man har haft fel sällskap under alla år. alltid umgåts med yngre människor. Som brasse sa, fel fel fel. Äntligen junior igen. Nu vann jag ju inte men ändå.. 
Tittade på resultaten för veteran idrottare.. helt ok. om jag kan bibehålla min form som det är nu i typ tjugo år så kanske, kanske, jag kunde konkurrera... hur kan dessa färdtjänstberättigade människor springa så fort? görs det överhuvudtaget doping tester på veteranidrottare? hm..... livstidsavstängning blir kortare och kortare tid..

 

växla

Uppsala Vi har visserligen en bil med automat men idag tänkta jag  växla... pengar alltså. Mynt. Det är väl också pengar.. i mitt fall minst 1000 kr. Var växlar man? Affären tar emot max 30 kr (lär visst vara olagligt men personligen har jag ingen lust att ställa mig och diskutera det i kassan medans kön växer, folk kan ju tro att man snart är pensionär). Man skulle ju kunna lägga in kronor i automaten som står där men det förslår nog inte långt. Lyckades faktiskt hitta en sida på nätet och där står att seb på stan tar emot men bara för kunder. Ha, tänkte jag, seb har bara stenrika kunder som inte bryr sig om lite grus så jag åker dit... 

hade tur. bara sex stycken före mig i kön... som sen växte och växte. Tog väl typ en kvart per person att bli klara. En äldre man ( säkert pensionär sen många år) spenderade säkert 10 minuter på att få maskinen att ta hand om de sista 20 kronorna. Kort efter att nästa "kund" börjat mata så blev det fullt i maskin. Japp, fullt, out of order, out of space... då kommer en snäll banktjänsteman ut och informerar att det går bra att växla in pengar ända till slutet av augusti. Det är bara affärerna som slutar ta emot nu i månadsskiftet.... Halva kön drog direkt, resten står väl fortfarande kvar, fast dom har säkert tid, pensionärer. Funderade ett tag på att ge hela kassen till den lokala tiggaren men sen blev jag gniden ( konstigt ord, blev gniden av vem då?). 1000 kr är också pengar. Man kanske skulle köpa trisslotter för alltihop... 

 

 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se