Logga in
Logga ut
Upsala ASS kämpar för livet Schackbloggen Schackbloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

vad hände

Uppsala Vart tog våren vägen? "Vi har vår i luften, var har ni er?" som Blandaren skrev en gång i tiden. Länge sen man läste Blandaren nu. såldes alltid på sista april. 
Skottade fram bilen imorse, måste ha kommit en decimenter över natten. Varför? Kan man undra. Rätt onödigt nu när alla väntar på våren. Personligen så hoppas jag på lite mer lokal, global uppvärmning så vi slipper den eländiga snön, kylan, mörkret. Ser inget positivt överhuvudtaget med vintern. En del säger att man uppskattar våren mer eftersom det först är vinter men det är som att slå huvudet i väggen för att det är så skönt att sluta. Eller gå upp på morgonen för det är så skönt att gå och lägga sig igen. Eller duscha kallt för att det är så skönt att sen slå på varmvattnet.... 

Gyllene år

Hemma Det finns inte så många saker som blir bättre när man blir äldre, tyvärr tvärt om.

Man blir trött, hör illa, långsam, gnällig och generellt en sån typ man egentligen inte vill vara, en sån där man alltid tyckte var i vägen när man var yngre.
Enda trösten, not, är väl att det kommer att bli ännu värre. Än så länge hänger man väl hjälpligt med i teknikutvecklingen; mobiler, spotify, gpser, swish, snart google home, men hur länge orkar man det? Själv har jag gått tillbaka till att spela vinylskivor ( visste ni att det finns vinyl att köpa på ICA? 199 spänn, klart billigare än CDON).

Fast igår kom jag osams med min gps. Skulle försöka hitta till sonen i Stockholm och var osäker, slog på den någonstans vid Slussen, åkte åt fel håll så rösten sa åt mig att svänga in på smågator hela tiden. Gav otroligt konstiga anvisningar även när jag visste att jag var skapligt på rätt väg. Efter 15 minuter, typ, säger den ”du har kanske inte den optimala inställningen eftersom du söker som fotgängare”. Man undrar ju hur dum man får bli… sen gick det bättre men då hittade jag redan.. jaja, man förundras aldrig över teknikens under eller människans dumhet.

Tillbaks till varför det faktiskt finns vissa saker som gör det värt att bli gammal.. .barnbarn. Tyvärr var man väl mitt uppe i sitt eget liv när ungarna kom, känner att man inte gav dom tillräckligt med tid eller uppmärksamhet. Så då är det fantastiskt att få en andra chans med barnbarn eller hur? två nu och en till på gång till hösten. Håller på att samla ihop till en hel klan…Vi lär bli elva stycken vid julbordet om alla är samlade, då duger inte vårt lilla kök, får väl hyra en herrgård eller nåt sånt.                             

Blir kaos

Hemma Ska bli intressant att se hur man kommer att klara trafiksituationen i Uppsala när man samtidigt ska stänga Nybron och Ulleråkersvägen. Personligen tror jag inte trafikplanerarna i Uppsala varken har bil eller cykel, iallafall verkar dom inte se sig omkring om dom händelsvis är ute och rör på sig. 

Dag Hammarsköldsväg är redan idag en katastrof, hundratals meter långa köer för att ta sig ut på Kungsängsbron. Kommer över typ fem bilar i taget. Taxi har lärt sig att istället svänga in på Vårdsätra vägen och göra en u-sväng. Nu har det dessutom kommit upp stoppljus som antagligen ska aktiveras för cykelbanan in till Rosendalsområdet.. och sen ska man alltså stänga av Dag Hammarsköldsväg utanför nya Ulleråkerområdet... Kommer att bli totalt kaos. Undrar ju varför man inte först har gjort bron två filig. Men, som sagt, man är väl inte ute och åker så mycket. 

 

Resor

Arlanda Gillar ni att resa?

Egentlig gör jag inte det och speciell nu på morgonen.
Upp tio över fem. Stressa till Arlanda.. så är flyget försenat 40 minuter… vad? har personalen försovit sig eller? Så vad gör man då, skriver lite meningslösheter på en meningslös sida som ändå ingen läser kanske.

Fast annars gillar jag att resa.
Redan varit i Marrakesh i år. En weekend i Madrid planerad med dottern. Sen London/ Brighton i sommar för att bla se Roger Waters och slutligen blir det en ny resa till London i oktober för att försöka ta mig igenom Royal Park Halfmarathon. Sen får vi se, kanske blir det Sydafrika nästa vinter/ vår. Fantastiskt ställe men… resan, ujuj. Lång.
Så, resa är inte kul, att komma fram det är det som är roligt.


Just nu känns det som man kunde åka vart som helst där det är lite varmare. Har inget minne av att det varit så här kallt så sent på senvintern, fast så fort värmen har kommit tillbaka så glömmer man väl hur det varit. Man får bara hoppas att allt klarat sig på landet annars lär man väl bli påmind om det kalla och snöiga vädret rätt länge i vår.

OS bakis

Soffan OK, vad gör man nu när OS är över?

Långt till fotbolls-vm. Inomhus-vm i friidrott är inte riktigt samma sak. Sirius verkar vara ut slag redan innan säsongen har börjat, snart får man väl ställa upp som skadereserv.

Inte mycket att se fram emot närmaste tiden när det gäller idrottsunderhållning... man får väl hålla till godo med att gå på Friskis några gånger i veckan, man vinner inte mycket men man blir iallafall svettigare än att titta på längdskidor från vardagsrumssoffan. 

Veckans ämne är väl annars snö "let it snow let it snow let it snow", fast nu börjar det väl bli nog av kyla och snö eller? . Tur man inte är uteliggare. Tittar just nu ut genom fönstret. Helt plötsligt strålande sol. Man blir sugen på att gå ut men inte om det är minus 13 grader. Fattar inte hur folk i Norrland står ut. 

 

Bra fredag

På stan Trots förkylning och elände så tog jag mig i kragen för en lugnt och stillsam utgång. Tvingad. Fick biljetter till Gula Grodan i julklapp annars hade det nog blivit soffan och På Spåret. Verkligen vuxenpoäng att se  På spåret.

Start på nya Heart and Bones vardagsrumsbar. Kan starkt rekommenderas. Ostbricka ingick till drinken. Fantastiskt trevligt tillskott till Uppsalas bar scen. Enda negativa är väl att ett vinglas kostar som en flaska men det är väl så det är. Med osten blir det ändå prisvärt.

Sen dags för Gula Grodan. Bord längst fram. Oerhört trevligt. Lite konstig föreställning men det är bara att ge sig för Jackie Sjödins rimsmidande. Fattar inte hur han får till det. Otroligt imponerande.

Sen avslutas kvällen med ett besök på favorit baren. Tap Beer. Stans trevligaste ställe. Ibland tror man att folk sover kvar där. Det finns stammisar och stammisar och så finns det Tap Beer Bar stammisar.
Sen blev det lite På Spåret när vi kom hem iallafall.. Fast bara halva, somnade i soffan… soffan är människans bästa vän.

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se