Logga in
Logga ut
Om Wicks: "Guldstjärna till Sirius - och e... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Nytt år, nystart, nya tider

Soffan Så, då var det gjort. 2017 kommer väl inte att komma i min egen historiebok. Visst Trump, metoo, is föll osv men för mig var det nog "same same but different". kan inte ens komma på något att berätta om som gjorde 2017 unik. inget faktiskt. Är det bra eller dålig? ja, det kan man ju fundera på. Man förväntar sig att det ska hända saker men om det händer oväntade saker så är dom väl oftast negativa. Inte fan vinner man på lotto, inte skrapar man fram någon storvinst. Nej, man ska nog vara nöjd med att man har det rätt bra och sen  hoppas att det håller i sig. Att familjen får vara frisk och att man själv inte blir senil för tidigt.. jaja, ibland känns det väl som man redan blivit det. Vad åt vi till middag förra nyåret? inte en djävla aning... kan ju i och för sig bero på att 2016 avslutades på samma sätt som 2017 inleddes; rätt stor mängd alkohol. Kan man ha roligt utan sprit? möjligtvis men varför chansa. 

nåja. nästa år blir nog bra, ett år närmare pensionen om nu inte regering och riksdag hittar på något. Känns som dom tar efter SJ, man kommer aldrig fram är väl nåt växelfel. När man blir 65 är det väl 67 och när man ser blir 67 så har man väl höjt till 69 osv.. 

Spelar Thåström ( han är lika gammal som mig.. kan man inte tro.. jag vill också vara rockstjärna.. om vi någonsin har behövt ett mirakel så kan det få komma nu...) tar mig en gt på ginet med det fantastiska namnet "God save the Gin", om man ser en sån flaska i butiken hur kan man då INTE köpa den? man är en svag människa.

Sen, apropå ingenting (som det heter när man vill säga något) imorgon drar jag igång min pankisblogg ( nej inte pankro) goldenyears.nu. meningslöst bloggand och förhoppningsvis tips för oss lite äldre.. typ vilket inkontinentskydd är bäst... sånt alltså... 

JAAAAA

Sommarstad Sommaren är här

eller hur? första dagen som det överhuvudtaget går att sitta på balkongen med en god bok och ett iskallt glas rose.. nope.. jobbar… Det är ju för såna dagar man kämpar på, man jobbar ju för att få njuta av lite sköna dagar men nejdå… då ska man sitta inne framför samma dator som man alltid sitter framför oavsett vad det är för väder. Man kan ju alltid sjukskriva sig ( nej det kan man inte) för att man fått solsting eller nåt sånt.

Nu är klockan snart sex och solen har passerat runt huset. Om man nu ska ta sig en gt på balkongen så är det väl tröja på. GT säger ni, bantar inte du? jodå, men om ni har läst William Bantings ( https://en.wikipedia.org/wiki/William_Banting) bok om diet så inser ni att minst 35% av kaloriintaget ska komma från alkohol… Personligen tror jag på att man ska välja bantningsmetod beroende på humör och byta ofta, typ varje dag, minst. Oavsett så är motion för viktnedgång totalt överskattat.. nej, jag tror på att sova.. man äter inte och man gör inga dumheter. Enkelt

Valrörelsen har inte ens dragit igång och man är redan less. Partiet Blank blir mer och mer intressant. Startade man ett sånt parti så kom man nog in in riksdagen, sen kan man hoppa av och bli politisk vilde så har man sin försörjning klar. Underbart med hon som var mamma ledig utom när riksdagen var stängd. Den som har mycket vill ha mer.. jag med… kanske skulle ta sig en gt till..

Godmorgon

hemma Funderar på hur länge på morgonen man kan säga god morgon. Verkar bli längre och längre fram på  dagen  eller också så går folk upp senare numera.


Telefonmöte kl 11 " godmorgon på er"... va, det är nästan lunch. 


Kan det bero på att man nästan aldrig använder andra hälsningsfraser som God dag och God kväll? När kan man säga god kväll? Från kl 18 eller? Kanske inte är någon stor fråga.  Tjena får väl duga antar jag. Vilket betyder " er ödmjuka tjänare" som sen blev tjänare och nu tjena ( prickarna föll bort antar jag). 

Man har inte mycket bekymmer om man kan fundera på sånt eller hur? Stora saker ute i världen och man funderar på hur länge man kan säga god morgon. Skärpning.

Fredag

hemma Äntligen fredag som det heter. Fredag, innebär att det snart är måndag, man får ta det onda med det goda. Det goda denna helg blir självfallet Baskery på fredagkväll. 

Första gången var en rätt trist kväll på Katalin. Sitter i baren med polarna, armbågarna på bordet, ölen strax bredvid. Hörs musik från ena hörnet av puben.. brukar aldrig vara musik i puben.. så vi släpar oss dit, låter intressant.  Tre unga tjejer med en äldre man, typ i min ålder... på trummor. Djäklar vad bra det var. Rätt annorlunda. typ Punkcountry. självklart måste vi prata med tjejerna.... 

Sen sett dom ett några gånger, bla release party på Pub 19, men höjdpunkten var trots allt när dom spelade på mitt 50-års kalas. 
Gästerna blev onekligen rätt förvånade när Baskery / Slaptone minus en kommer in lokalen. Stort party? nja.. typ femtio, sextio gäster. Självfallet fick dom varsin bowlingskjorta.. Underbara tjejer. 

Nu får Uppsala chansen igen, vilket jag tycker ni absolut ska ta. snart spelar dom på Friends arena....

Tecken på ålder

Uppsala Vet inte hur ni känner men visst finns tecknen där, tecken på att man inte är lika ung som man tror. Att man inte ser så bra längre gör kanske inte så mycket, finns inte mycket att se. Att man hör sämre är mest skönt, folk pratar mest skit iallafall. Kroppen hänger inte alltid med, numera blir man andfådd av att ens fundera på att träna, man får väl helt enkelt ta det lite lugnare, inga problem med det. 

Ibland duschar man inte på flera dagar, tyder väl på att luktsinnet också håller på att ge upp, av ren lathet. 

Men, häromdagen kom det ultimata tecknet på att man börjar bli gammal. Skulle gå till den lokala butiken för att handla mjölk ( enda man kan handla där är just mjölk och möjligtvis ICA bladets veckovaror om dom nu inte är slut vilket dom oftast är), förr i världen hade man kammat sig, satt på sig något iallafall respektabelt men inte nu längre. Kommer på mig själv stå i butiken med skitiga upprullade mjukisar, nedgångna jumpadojor utan strumpor ( jo, det var minus tre grader men vem orkar öppna strumplådan, försöka hitta två strumpor som matchar och sen böja sig ner, här har vi ett begynnande problem, kan inga komma på nåt smartare sätt att sätta på sig strumpor än att utsätta sig själv för livsvara varje gång.), 10 år gammal hoodie och ett hår som inte sett en kam på ett par dagar ( använder man kam numera förresten, jag har snart så lite hår att det skulle räcka med en gaffel). Ser mig själv i spegeln och undrar vem den där gamla, halvfeta uteliggaren är... inser sen att det var jag själv så jag skyndar mig hem och drar ner persiennerna.
Bara att inse att det snart är dags att sluta med rynkkrämer och hårmousse, där spar man in lite pengar, och investera i en bra rollator. Hade en affärs ide en gång "Pimp your rollator" där folk skulle få designa sina egna rollatorer. Blev inget av den affärsidén heller. Den bästa affärsidé min kompis Rickard och jag haft var nog ändå att sälja affärsidéer. Blev inget av med det heller. 

Idag kom Lundells nya skiva ut. Folk får tycka vad dom vill, och det gör folk snart går det inte att nämna hans namn innan någon ska säga " winnerbäck är bättre" eller nåt i den stilen. 
hur som helst. Han spelar alltså in "dikter" till eget akustiskt komp och lägger ut dom gratis på Soundcloud. OK, känns inte riktigt som något en snart 70-årig rockartist skulle gör. Sen kommer det naturligtvis frågor om den inte kommer som vanlig skiva och det gjorde den idag; CD, Vinyl och Spotify.  Hoppas han tar upp min ide om att mixa om alla gamla låter tillsammans med Avicci. 

Vill ni se mina musiktips så får ni gå in på
https://goldenyearsnu.wordpress.com/ där det handlar mer om hur det är att bli gammal

Kickar

Home sweat home tråkig vår  eller hur? Om det nu blir någon vår i år. Så, vad göra? Man får helt enkelt boka upp lite uppmuntrande aktiviteter eller hur? Här kommer en lista:

Moneybrothers Gävle på torsdag. Sveriges bästa live artist med ett strålande band. Andra gången  jag ser honom/ dom på den här turnén, blir säkert ännu bättre än premiären i Uppsala.

Baskery på Katalin nästa fredag. Vad säger man? Baskery, dvs Slaptones föräldrarfritt ( dvs utan pappa trummor). Kommer att bli strålande, spelade på min femtioårsskiva för ett antal år sedan. Lär vara deras enda privatspelning. Man väntar fortfarande på det stora genombrottet.

Glasvegas på Mosebacke Terass 13 juni. Ett av de mest sympatiska banden och ett strålande liveband. Svensk trummis ( trummisa kanske det heter när det ska vara femininum) Jonna, står upp när hon spelar. Kommer att bli strålande.

Beyonce och Jay-z på Friends ( aldrig varit där, ska bli kul). Sett Jay-Z en gång tidigare, helt ok, men hiphop blir sällan riktigt bra live. Beyonce blir säkert strålande.

Roger Waters Hyde park i London i Juli… stort eller hur? Ett flertal förband bla Richard Ashcroft från fd Verve och gamla popgubbarna Squeeze. Kan bli spektakulärt om inte annat.

Sen får man väl sticka mellan med några turer till Grönan i år.. bla Marilyn Manson, Bob Hund och säkert nåt mer.
Ser ut som man kommer att överleva även detta år genom att skaffa sig lite musikaliska kickar. Kommer säkert något mer vad det lider.

 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se