Logga in
Logga ut
Cyklar Funbobloggen Funbobloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

I got Friday on my mind

Köksbordet, min korkek Så, då är det fredag och man kan snart lägga ännu en vecka till handlingarna. Viktig vecka? Skulle inte tro det. Hänt nåt? Skulle inte tro det.Blivit lite klokare? Skulle inte tro det? Ser fram emot helgen? Hell yeah..... 

Så, vad händer i helgen? Ensam på landet med katten.. hur hände det? Jag ville inte ens ha ett landställe fast nu inser jag att det är rätt trevligt... om man slapp allt djävla jobb. Skulle ha en tomtenisse som kom en gång i veckan ( frivillig?) som fixade allt som bara måste göras trots att man hellre sitter på altanen med en god bok, en god GT och lyssnar på fåglarna som försöker överrösta min nyligen installerade vinylspelare. Nejdå. Gräs ska klippas. Terrass ska olja. Dörrar lagas. Ogräs ska rensas ( här vill jag propagera för Carl Anton; jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. För det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn tar slut..... Låt maskrosorna leva!!!) och allt annat som man inte ens visste behövde fixas... Läckande ballofix... om någon sagt det innan vi köpte landet så hade jag sagt nåt typ " släng den, här få du en penna av mig".  OK, man lär sig saker varje dag... kanske. 

Är det dyrt med sommarstuga? JO, kan man ju säga. Bauhaus ringde igår och undrade vad jag varit senaste veckan, omsättningen har gått ner... Sen måste man väl skaffa större bil... inte lätt att köra saker i en Yaris eller en liten Peugeot cab. Sen alla prylar som behövs...Bara gräsklippare? Glöm det... "jag tar övre raden...." , nog med gnäll, nu är det fredag och " I got Friday on my mind".... snart måndag.... Manic Monday.... men tills dess; ha en bra helg, vi ses i skogen, dvs skogen på golfbanan..för min del kan dom sluta klippa fairway.

Inte så bra som man tror

Uppsala Man ska inte tro man är nån…..

OK, man tycker man är duktig men ibland får man en tankeställare.
Hämtade ut ett paket och mannen bakom disken, typ gubben i min egen ålder, hade en ”finisher in 40th stockholm marathon” på sig.
” kul, springer du maraton?”. ja, säger han, har gjort 55 stycken…. 55!!! där stod man säg slätt med ynka 7…

Träffar trevlig snubbe på konserten igår. Pratade vinyl, kul att det är på gång bla bla. sa att jag hade 350 stycken sen typ tidigt 70 och fram till sent 80 när cd:n tog över.
”jag har 5000!”. där fick man… ” behöver snart bygga ut”… ok, mina får plats i några gamla dricka backar…

Undrar om det finns någon ungdom idag som inser hur viktig drickabacken var för vår generation. Allt från att ha skivor i till att ha som grundsten till bokhyllor tillsammans med tegelstenar. Det var på den tiden man inte ens hade råd med en Billy bokhylla från IKEA.

Vill inte jobba

köksbordet Tänk så mycket kul det finns att göra, speciell nu när vädret är som det är, men så mycket som kommer i vägen, framförallt jobb… Är det meningen med livet att jobba hårt för att ha råd att under en kort tid göra något man tycker är kul? Kan inte vara rätt tänkt. Men, tyvärr är det så, iallafall för mig. Idag skulle man sitta i en solstol med en paraplydrink, en god bok och smygkika på tjejerna på stranden… men istället sitter man vid köksbordet och mailar, ringer, pratar och skriver. Är det 30 grader en dag i maj så borde det vara obligatoriskt med en extra ledig dag. Har vi inga skyddsombud? Risk för värmeslag, gå hem!  Men, dags att jobba lite så man har råd att vara lite ledig.

Spik i foten ( eller iallafall glasskärva)

home sweat home Finns det ens plåster längre. Går in på Apoteket och frågar.. schampo och hudkräm så långt ögat når. En hylla plåster alla med Bamse motiv. Vad är det för fel på folk? Jag har skurit mig i stortån, skiter väl i vad det är för motiv på plåstret. "Jag skulle vilja ha ett stortå plåster med Carola på, har ni det?" " nej då får du gå till Apoteket piller och viller, dom ligger i Tierp".
Ett apotek ska vara ett apotek, ok om dom sålde lite sprit också vore inte så himla dumt... " har ni ångestdämpande whiskey?"   kommer säkert, inklusive jordnötter. Kan dom sälja ACO hudkräm så kan dom sälja vad som helst. Var kom detta enorma behov av att ha ett apotek i varje hörn ifrån? Snart fler än sushi restauranger. Det kanske är sushi kockarna med sina vassa knivar som skärs sig hela tiden. "Bansaij.. jag behövel ett plåstel" kanske inte. 

Så livet går  vidare i Ankeborg.

Känner ni att ni blir äldre för varje dag? Lovar, ni blir det, en dag för varje dag. Förr gjorde man muckar band där man klippte av en cm per dag kvar, nu gör man pensioneringsband på samma sätt och snart är det väl "death bands", finns säkert hos Classe.

Vore det bra eller dåligt att kunna förutsett sin egen död? Det blir en måndag om x antal år, kl 10 på förmiddagen.. " vad ska du göra åt det?" jag har gått vid din sida länge nu osv. Skulle man bli tvingad att äta frukost? Jag gör inte det i vanliga fall och jag skulle inte tro att jag hade mer aptit i en sån situation. Man kollar väl TV Nyhetsmorgon, kanske stänger av när man pratar om morgondagens väder.. Undrar hur jag kom in i detta ämne? Lika bra att lägga ner.. hare från björn

Mitt i stan

hemma Fantastiskt stad eller hur? Bor nästan mitt i stan, mellan akademiska och stadskogen så kanske inte ett betonggetto men ändå en storstad. Igårkväll ser vi från balkongen hur tre rådjur, antagligen kids, strosar över gräsmattan och knallar vidare mot Botaniska. Ignorerade totalt alla fotgängare och bilar som fick stanna medans dom var på upptäcksströvtåg. Dom måste väl ha varit uppväxta i Stadsskogen antar jag. Sett rådjur där tidigare. Måste mao finnas fler, iallafall föräldrarna, i närheten. 

Sen har vi ett par harar som verkar blivit förtjusta i vår trädgård. Sitter på gräsmattan tidigt på morgonen och bara tittar när man går till bilen. Skuttar lite förstrött iväg mot nya mål. 


Att det strosar katter är väl mer vanligt, Vår, Jay-Z, vågar vi inte släppa ut längre, vi tror han fått smak på friheten efter en helg på landet och skulle antagligen dra iväg, nyfiknare katt får man leta efter... Fast nu är det varmt, sover hela dagarna, gnäller inte ens om att få mer mat som han brukar göra. Värmen har tagit ut sin rätt. Kanske inte kul att vara svart katt när det är 27 grader varmt.

 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se