Kanske är det en liten Ester, Greta eller Signe? Eller Axel, Hugo, Valter? Där sitter ni med den lilla guldklimpen i famnen och funderar över ett lagom originellt men inte alltför konstigt namn.
Kanske tror ni att ni är ensamma om att välja ett namn från förra sekelskiftet, men det där namnet har inte bara dykt upp i huvudet av en slump.
Efter ungefär fyra generationer känns ett namn fräscht och nytt igen, berättar Charlotte Hagström, som är etnolog och författare till boken Du är vad du heter.
– Man hittar samma namn på dagis och på äldreboendet.
– Men tidigare var namnvalet mer styrt, man valde ett släktnamn, i dag väljer vi friare, och tar vi ett släktnamn blir det sällan som tilltalsnamn, säger hon.
Mycket spelar in när vi väljer namn – till exempel hur gamla vi är när vi får barn och vilken samhällsklass vi tillhör.
– Äldre föräldrar väljer mer klassiska namn. Och de som är överst och underst i samhällshierarkin tar ut svängarna mest i namnvalen, medelklassen är mer ängslig. Men vissa namn har knappt någon laddning alls, till exempel Anna – det finns i alla åldrar och alla miljöer, säger Charlotte Hagström.
Kändisarnas namn, och deras barns, påverkar också vad vi döper våra barn till.
Vi inspireras av namn som vi hör och ser ofta.
– Till exempel blev Robin ett populärt namn efter att Björn Borg gett sin son det namnet. Men det behöver ju inte bero på att man gillade Björn Borg, utan kanske bara att man kom att tänka på namnet Robin.
Men kändisnamnen kan också bli paxade och nästan omöjliga att använda. Ett exempel är Estelle.
– Skulle man välja det namnet skulle det uppfattas som en markering. Även om man kanske länge tyckt att det är ett fint namn kommer folk alltid att tänka på prinsessan, säger Charlotte Hagström.
Få barn får i dag tilltalsnamn som var populära på 1970- och 1980-talen, som Camilla, Jenny och Linda, eller Fredrik, Henrik och Magnus. Namnen från 1930-, 1940- och 1950-talen, till exempel Gudrun, Inger, Bengt och Rolf, är fortfarande ovanliga men kommer att komma alltmer, tror Charlotte Hagström.
– Namn som har känts helt omöjliga kommer snart tillbaka. Men jag är osäker på om dubbelnamnen som Lars-Åke och Maj-Britt verkligen kommer igen.